ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ

ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ- ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ, ΜΕΡΟΣ 1o

Όταν έχεις να περάσεις πολλές ώρες με ένα μικρό παιδί, κυρίως αν βρίσκεται στην προσχολική ηλικία, όσο ευχάριστο και να είναι, δεν είναι πάντα εύκολο.

Οι οθόνες αποτελούν την εύκολη για όλους μας λύση, όμως είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε το παιδί μας να είναι όλη μέρα καθηλωμένο σε μία οθόνη;

Γι’ αυτό το λόγο ψάξαμε και βρήκαμε διάφορες ιδέες για το πώς να περνάμε δημιουργικά τις ώρες μας με τα παιδιά μας. Να λοιπόν κάποιες ιδέες.

1) Ψάξτε παλιά σας παιχνίδια ή βιβλία, από τότε που ήσασταν εσείς παιδιά.

Το εφαρμόσαμε, με μεγάλη επιτυχία. Και με συγκίνησε ιδιαίτερα να βλέπω τη μικρή μου – είναι τεσσάρων ετών- να κάθεται καθηλωμένη όσο της διάβαζα βιβλία όπως η Ντενεκεδούπολη, ο Παραμυθάς, ο Καμίλλο Κρόμο και κόμικς με Στρουμφάκια.  Αν και καταχωνιασμένα σε μία υπόγεια αποθήκη στο σπίτι μας, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη να δω ότι μετά από ένα καθάρισμα από τις σκόνες που μπορούσαν ως και βήχα να προκαλέσουν, ήταν σε άψογη κατάσταση.

2) Βάλτε μουσική με αγαπημένα τραγουδάκια και χορέψτε.

Η αλήθεια είναι ότι λίγο η κούραση, λίγο άλλες υποχρεώσεις, πολλές φορές δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε κάποια πράγματα. Όταν το δοκιμάσαμε, η μικρή μας  είχε τέτοια χαρά, που όσο χορεύαμε είχε ξεκαρδιστεί από τα γέλια από τη χαρά της. Και τι πιο όμορφο από το παιδικό γέλιο;

3) Προσποιηθείτε ότι είστε κάπου αλλού που περνάτε όμορφα.

Τι εννοώ. Πριν λίγες μέρες, η μικρή μας ανακάλυψε την τσάντα με τα είδη θαλάσσης. Έβγαλε έξω όλα τα παιχνίδια (κουβαδάκια κλπ) , βρήκε τα μπρατσάκια της και τα φούσκωσε μόνη της και μας φώναζε να παίξουμε μαζί της «παραλία»

4) Παίξτε «ζεστό- κρύο»

Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια της κόρης μας είναι το κρυφτό. Μόνο που θέλει να κρυβόμαστε όλοι, κάτι που δε μας είναι πάντοτε ευχάριστο. Τότε μου ήρθε η ιδέα να πάρουμε ένα παιχνίδι της, όπως π.χ. μία μπαλίτσα και να κρύβουμε αυτό, λέγοντας ζεστό ή κρύο όταν πλησίαζε, ή αν απομακρυνόταν. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι ενθουσιάστηκε και γλιτώσαμε από το να ψάχνουμε κρυψώνες για εμάς!

Ιδέες μπορούν να βρίσκονται πάντα, αρκεί να υπάρχει θέληση και καλή διάθεση. Και, όταν τα χρόνια περάσουν και τα μικρά μας δε θα είναι πια μικρά, τότε θα έχουμε πολλά να θυμόμαστε!

Εμείς θα είμαστε κοντά σας και θα επανέλθουμε σύντομα με νέες ιδέες!

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *